Obilježavanje 5. godišnjice iznenadne i prerane smrti jednog od najistaknutijih hrvatskih branitelja Marka Babića organizirao je Klub branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Trpinjske ceste 1991.

Obilježavanje je 8. srpnja započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu hrvatskog viteza Marka Babića na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. U ime Grada Vukovara vijenac je položilo izaslanstvo koje je predvodio gradonačelnik Željko Sabo. Nakon svete mise u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju ispred Doma hrvatskih branitelja i tenka na Trpinjskoj cesti održan je skup sjećanja na ovog legendarnog junaka.

Marko Babić imao je ratni put čist kao suza i unatoč velikoj osobnoj tragediji zbog stradanja roditelja nikad ga nije obuzela mržnja, jer je kao desna ruka general- bojnika Blage Zadre u sebi nosio ljubav prema Trpinjskoj cesti, gradu Vukovaru i Hrvatskoj – naglasio je u svom obraćanju ministar branitelja Predrag Matić-Fred i dodao kako će Marko Babić zauvijek biti upamćen kao glavni arhitekt groblja tenkova na Trpinjskoj cesti 1991.

Udruga branitelja i udovica Domovinskog rata Podravke Marku Babiću posthumno je dodijelila priznanje „Junak hrvatskog Domovinskog rata" koje je iz ruku predsjednika udruge Mladena Pavkovića primio brat Ivan Babić.

{gallery}2012/07/09/01{/gallery}