{gallery}2015/05/08/03{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, nakon provedenog Javnog natječaja i ocjene Povjerenstva za provođenje istog, donio je Odluku o dodatku I. Odluke o odabiru novih 74 korisnika sredstava za povećanje energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama u gradu Vukovaru. Nakon potpisivanja 08. svibnja ugovore je korisnicima uručio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček u nazočnosti pročelnika UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Gorana Martinovića.

-Grad Vukovar iskoristio je sve mogućnosti kako bi što veći broj građana ostvario prava iz ovog programa. Vrijednost radova iznosi 3.718.983,46 kuna od čega Grad Vukovar odnosno Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara sufinancira radove u iznosu 1.170.000,00 kuna (32,50%), Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu 1.800.000,00 kuna (50,00%), a preostali iznos radova plaćaju korisnici sufinanciranja. Korisnici sredstava radove moraju završiti do 01. rujna 2015. godine. Sve obiteljske kuće nakon provedenih navedenih mjera energetskih učinkovitosti izrađuju energetski pregled objekta i energetski certifikat. Završetkom Programa korisnici 74 obiteljskih kuća dobivaju bolje uvjete stanovanja u istima, a što je još važnije smanjene račune za potrošnju energenta za grijanje. Važno je napomenuti da će većinu radova izvoditi ovlaštene tvrtke i obrti sa područja grada Vukovara pri čemu su zadržana postojeća kao i otvorena nova radna mjesta – naglasio je korisnicima u gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Programom „Povećanje energetske učinkovitost u obiteljskim kućama u gradu Vukovaru" obuhvaćeno je 74 obiteljske kuće, a isim se obuhvaćaju slijedeće mjere:
- Izmjena i ugradnja energetske učinkovite vanjske stolarije u 26 obiteljskih kuća;
- Postavljanje toplinske zaštite ovojnice u 19 obiteljskih kuća;
- Izmjena i ugradnja energetske učinkovite vanjske stolarije kao i postavljanje toplinske zaštite ovojnice u 15 obiteljskih kuća;
- Ugradnja plinskog kondenzacijskog kotla u 1 obiteljsku kuću;
- Izmjena i toplinska zaštita krovišta u 3 obiteljske kuće;
- Izmjena i ugradnja energetske učinkovite vanjske stolarije kao i izmjena i toplinska zaštita krovišta u 5 obiteljskih kuća;
- Postavljanje toplinske zaštite ovojnice i toplinska zaštita krovišta u 3 obiteljske kuće;
- Izmjena i ugradnja energetske učinkovite vanjske stolarije, postavljanje toplinske zaštite ovojnice i izmjena i toplinska zaštita krovišta u 2 obiteljske kuće.

Grad Vukovar je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost isti program proveo i tijekom prošle godine kada je sufinancirano 24 obiteljske kuće na području Vukovara u vrijednosti cca 1,2 milijun kuna.