Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava održao je sastanak s predstavnicima tvrtke CorteCros d.o.o. iz Zagreba koja je generalni zastupnik matične kompanije Cotrec Corporation LTD, Minnesota, USA za Republiku Hrvatsku i jugoistočnu Europu, čiji je vlasnik i direktor Boris Mikšić bivši kandidat za predsjednika Republike Hrvatske i uspješni poduzetnik. Vlasnik je devet tvornica od čega je pet u Sjedinjenim Američkim Dražavama, jedna u Kanadi a, tri u Europi. Dvije u Hrvatskoj - u Belom Manastiru i Splitu.

Boris Mikšić rodio se 1948. u Zagrebu, gdje je diplomirao na Strojarskom fakultetu, a zatim otišao u SAD. U Minnesoti je završio studij inženjeringa proizvodnih sustava, a 2000. proglašen je poduzetnikom godine u saveznim državama Minnesoti i Dakoti.

Nositelj je 20 patenata, autor stotinjak znanstvenih radova i koautor triju stručnih knjiga. Sudjelovao je na mnogim događajima radi promicanja Hrvatske u SAD-u i svijetu, a organizirao je prikupljanje humanitarne pomoći tijekom Domovinskog rata.

U prvome krugu na predsjedničkim izborima održanim u siječnju 2005. po broju osvojenih glasova bio je na trećemu mjestu, iza Stjepana Mesića i Jadranke Kosor.
Kada je čuo za akciju Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva odlučio se priključiti donacijom svoga vrijednoga proizvoda.

U prosincu 2016. godine Grad Vukovar s tvrtkom CorteCros d.o.o. potpisao je ugovor o vrijednoj donaciji potrebne količine proizvoda za sprječavanje korozije armirano betonske konstrukcije za izvođenje radova na rekonstrukciji vukovarskog Vodotornja prema glavnom projektu – Memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata „Vodotoranj Vukovara". Vrijednost donacije procijenjena je na 280.000 kuna.

Materijal za sprječavanje korozije donira se u fazama, a ovisno o vrsti radova koji se trenutno rade. Postoje četiri različite vrste materijala te je do sada već dostavljeno oko 50% materijala, a ugrađeno oko 30%. Riječ je o tekućinama koje se dodaju u betone i reparaturne mostove te s kojim se premazuje armatura, a naposlijetku i cijeli Vodotoranj kako bi se spriječilo korodiranje.

Nakon sastanka gradonačelnik Ivan Penava i predstavnici tvrtke CorteCros d.o.o. zajednički su obišli Vodotoranj kako bi se uvjerili u napredak radova.