Konferencija je okupila preko stotinu sudionika koji se bave glazbom, predstavnike institucija i Jedinica lokalne samouprave iz Hrvatske, Njemačke, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Albanije, Nizozeske, Slovenije, koji su kroz trodnevni rad diskutirali o aktuelnim pitanjima u oblasti glazbe i kulture, razmjenjivali iskustva, te dogovarali buduće projekte i suradnju.

Kao dio konferencije održan je sajam, te koncert na kome su nastupali bendovi –iz Hrvatske - Bad coffee, Njemačke – Solche, Srbije – Drobeno, Makedonije – High control. Osim njih na koncertu je nastupio i mladi glazbenik iz Mađarske – Frigys Novak, dok je ostatak večeri goste zabavljao bend iz Vukovara Das Rejdž.

Konferenciju je svečano otvorili predsjednik MGMD Saša Bjelanović i gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo.

Kroz „Večer dobrodošlice" gostima su se obratili gđa.Ivanka Miličić- ravnateljica Javne ustanovi u kulturi, Hrvatski dom; gosp. Nebojša Selistarević – predstavnik grada Vranja , gradski vijećnik; gđa. Ivana Ćurković – predstavnica Vukovarsko srijemske županije. Na konferenciji su nazočili i generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru – gosp. Živorad Simić, te na otvaranju i gradonačelnik Mostara gosp. Ljubo Bešlić.

Konferenciju su podržali Javna ustanova u kulturi – Hrvatski dom, Grad Vukovar i Vukovarsko srijemska županija.

Konferencija je održana u sklopu projekta „Music without borders" (Glazba bez granica), koji provode Kultur Aktivom iz Dresdena, Njemačka i partneri, Mirovna grupa mladih Dunav, Vukovar, Hrvatska; Generator iz Vranja, Srbija i Taksirat iz Skopja, Makedonija kroz financijsku potporu Europske unije kroz IPA Regionalni program (http://sites.google.com/site/ipa129799/255905)

{gallery}vijesti/2011-10-04/04{/gallery}