Sport je važna  ljudska aktivnost. Garancija je zdravijeg  životnog stila, potiče fizički  i psihički razvoj i u velikoj mjeri  je, složit ćemo se svi,  zaštita od negativnih utjecaja društva (droge,  kriminala).

Zbog toga roditelji ali i mi prosvjetni djelatnici,  djecu usmjeravamo ka sportu.
Samoj djeci i mladima  omogućuje  zanimljiva putovanja, sklapanje prijateljstava i zabavu.

Sport je ljudskoj prirodi “ prirođena “ aktivnost. On budi  jak interes i ima snažnu privlačnost. To je veliki odgojni potencijal i odgojna snaga. Sport je izvanredno odgojno sredstvo.

On omogućuje  djeci  da razviju svoje humane kvalitete i promiče autentične ljudske vrijednosti, a do toga se dolazi odgojem. Nadalje,  tu je i njihova motivacija ka učenju  novih i unaprijeđivanju već usvojenih sportskih vještina, te  uživanje u izazovu sportskog nadmetanja.
Tako i učenici Gimnazije Vukovar, ne samo da aktivno sudjeluju u sportskim natjecanjima i manifestacijama, već  i ostvaruju  izvanredne rezultate.

Pod mentorstvom prof.Šijanović Davora i uz veliko razumijevanje i  potporu ravnatelja  Josipa Prpe, učenici su sudjelovali u niz sportskih natjecanja.  Do današnjeg dana učenice i učenici Gimnazije Vukovar postigli su slijedeće rezultate kako u individualnim sportovima, tako i u sportskim igrama:

DJEVOJKE: 
Stolni tenis:  1. Mjesto u Vukovarsko – srijemskoj županiji, 1. Mjesto regija Istok (4 županije)
Plasman na državno natjecanje u Poreču 6., 7., i 8. Svibnja 2012
Učenice su nastupile u sastavu: Suzana Živković, Marija Kapular, Tabita Koprivnjak i Vesna Pavlović.
Odbojka: 2. Mjesto u Vukovarsko – srijemskoj županiji
Rukomet: 2. Mjesto u Vukovarsko – srijemskoj županiji
Košarka: 3. Mjesto u Vukovarsko – srijemskoj županiji

MLADIĆI:
Odbojka: 1. Mjesto u Vukovarsko – srijemskoj županiji, 3. Mjesto regija Istok
Rukomet: 1. Mjesto u Vukovarsko – srijemskoj županiji
Badminton: 2. Mjesto u Vukovarsko – srijemskoj županiji

Ovi rezulatati još su i vrijedniji iz tog razloga jer Gimnazija Vukovar ima znatno manji broj učenika, nego ostalih 15 srednjih škola u Vukovarsko – srijemskoj županiji.Zbog nedvojbene vrijednosti sporta, vrata sporta trebala bi biti otvorena svima koji se za sport odluče:  kroz izvannastavne, izvanškolske sportske aktivnosti, sportske klubove i sl.

Mi u Gimnaziji Vukovar, uvažavamo interese djece i kroz niz izvannastavnih sportskih aktivnosti trudimo se postići  što bolje, najbolje, vrhunske rezultate u izabranoj grani sporta i nadasve razviti  pravilan odnos učenika prema zdravlju te stvoriti  navike i vrijednosti orijentacije o tome što, kako, koliko i zašto treba vježbati. A to ostaje za cijeli život!

{gallery}2012/03/05/01{/gallery}