Izaslanstvo Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije sudjelovalo je 26. listopada u slovenskoj Općini Radenci na obljetnici odlaska zadnjeg vojnika JNA iz Slovenije. Tijekom programa u organizaciji Zveze policijskih veteranskih društev Sever, Zveze veteranov vojne za Sloveniju i Općine Radnci upriličen je i susret izaslanstva UDVDR-a VSŽ sa predsjednikom Republike Slovenije Danilom Turkom koji je iskazao veliko zadovoljstvo zbog odlične suradnje srodnih braniteljskih udruga iz Hrvatske i Slovenije. Predsjednik Danilo Turk izrazio je veliku želju za posjet Vukovaru naglasivši kako se radi o gradu čiji su branitelji i civili podnijeli najveću žrtvu u borbi za samostalnost i suverenost Republike Hrvatske.

U sastavu izaslanstva nalazili su se i predstavnici UDVDR Grada Vukovara koju je predvodio Vjeran Nadovski, koji je predsjendiku Republike Slovenije darivao protokolarni dar – vukovarski Vodotoranj.

Prilikom boravka u Sloveniji delegacija UDVDR-a VSŽ susrela se i sa predsjednikom Zveze veterana vojne za Sloveniju generalom Ladislavom Lipičem, bivšim načelnikom Glavnog stožera Slovenije, a sada savjetnikom Predsjednika Republike Slovenije za vojna pitanja, te predsjednikom Zveze policijskih društava Sever gosp. Mihom Molinom i predsjednikom policijskog društva Sever za Prekomurje Jožom Prša.

Delegaciji UDVDR Vukovarsko-srijemske županije od velike je pomoći iskustvo prijatelja iz Republike Slovenije, a vezano za temu pojma branitelja u integraciji kao što je Europska unija, te je dogovorena daljnja suradnja i produbljivanje odnosa navedenih udruga u interesu njihovih članova i braniteljske populacije.

{gallery}2012/10/29/09{/gallery}