{gallery}2015/03/16/05{/gallery} Zamjenici gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček i Marija Budimir, zajedno sa predsjednikom gradskog Savjeta za branitelje Tomislavom Josićem, primili su u subotu, 14. 03. 2015. godine, desetak vukovarskih branitelja i logoraša srpskih koncentracijskih logora iz Međimurja, koji su u pratnji čelnika Grada Čakovca i Međimurske županije u pet kombija dopremili pomoć za potrebe socijalne samoposluge humanitarne udruge Duga u Vukovaru.

U pratnji vukovarskih branitelja Međimurja Vukovar su posjetiti gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Romano Bogdan i zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović, koji su također dali određenu potporu cijeloj akciji.

Ovom prigodom naglašeno je kako postoji puno razloga za bolju i čvršću suradnju Vukovara, Čakovca i cijelog Međimurja, poglavito na području gospodarstva, a najbolja poveznica su Međimurci koji su svoje domove i obitelji branili 1991. u Vukovaru.

Predsjednik Udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja Željko Sršan-Campi iz Čakovca rekao je da u radu udruge sudjeluje oko stotinu članova, koji su akciju „Vukovarski branitelji Međimurja za Vukovarce" organizirali od 13. veljače do 13. ožujka ove godine te prikupili tonu jabuka, brašno i druge životne namirnice, te pelene i školski pribor za vukovarske mališane u vrijednosti preko trideset tisuća kuna.
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pridružio se vukovarskim braniteljima i čelnicima Čakovca i Međimurja tijekom primopredaje donacije ispred prostorija humanitarne udruge Duga, te im zahvalio što niti danas ne zaboravljaju Vukovar i njegove stanovnike koji teško žive.