{gallery}2015/07/31/02{/gallery}Grad Vukovar u suradnji s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara ove godine po prvi puta od mirne reintegracije organizira obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.


„U Vukovaru je već uvriježeno obilježavanje tužnih i tragičnih datuma koji kulminiraju na Dan sjećanje. No smatramo kako Vukovar, kao grad-heroj, zaslužuje da se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, zapravo dan najveće pobjede u Domovinskom ratu, i kod nas proslavi veličanstveno i dostojanstveno," rekao zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček na konferenciji za medije održanoj povodom predstavljanja cjelodnevnog programa obilježavanja 5. kolovoza.


Sam program predstavio je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara Franjo Šoljić. Na memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata u 6 sati u jutro 211 sekundu će se puštati 2000 golubova iz Knina nakon čega će u 8 sati uslijediti mimohod sa zastavama i limenom glazbom. Program također podrazumijeva prezentaciju vojne i policijske opreme na Trgu dr. Franje Tuđmana, slikanje ispred Radničkog doma te fišijadu, a dan će završiti cjelovečernjim koncertom Mladena Grdovića.