Grad Vukovar

U srijedu, 15. svibnja 2024. u Gradskom muzeju Vukovar, Galerija Oranžerija, otvorili smo izložbu 7. bijenala slikarstva, koja predstavlja selekciju radova sa 7. bijenala slikarstva koje se održalo u Domu HDLU 2023/24. godine.

Bijenale slikarstva, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika, nacionalna je likovna manifestacija posvećena bilježenju scene i pomaka u mediju slikarstva, pokrenuta s idejom predstavljanja trenutačnog stanja hrvatskog slikarstva i sučeljavanja s aktualnim europskim slikarskim praksama.

Hrvatska selekcija predstavlja širok presjek generacija koje aktivno oblikuju slikarsku scenu, od najstarijih, članova HAZU-a, do najmlađih, koji stvaraju nove impulse ulaska na tu scenu, s ciljem bilježenja aktualne dvogodišnje produkcije.

Izložba u Gradskom muzeju Vukovar predstavlja izbor od 20-ak umjetničkih djela najistaknutijih autorica i autora koji su izlagali u sklopu glavne selekcije u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu. Svoja djela izložili su: MIRELA BLAŽEVIĆ, NATALIA BORČIĆ PEUC, LEONARDO BUDIMLIĆ MAJNARIĆ, JADRANKA FATUR, ARIANA HERCEG, ANITA KOS, MIRNA KUTLEŠA , MIA MATIJEVIĆ AKRAP, JOHN MILIČIĆ, MONIKA MEGLIĆ, MIHAELA RAŠICA, DOMAGOJ ROGINA, MARIO ROMODA, HELENA SCHULTHEIS EDGELER, STJEPAN ŠANDRK, BOJAN ŠUMONJA I MARKO ZEMAN.

Ravnateljica Ana Filipović pozdravila je prisutne, te se zahvalila voditeljici galerije HDLU Martini Miholić na organizaciji, kustosici Rosanki Savić-Mitrović na postavu izložbe, i Anti Džalti na tehničkoj realizaciji postava. Nazočnima se obratio i dopredsjednik Upravnog odbora HDLU Josip Zanki koji je istaknuo važnost Bijenala od samog osnutka do danas, te koncepcije da gostuje u galerijama i muzejima s ciljem prepoznavanja i vidljivosti umjetnika širom Hrvatske. Izložbu je otvorio Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš.

Izložba je otvorena do 16. lipnja 2024.

Fotografije: Miroslav Šlaufhauzer

Javni poziv za dodjelu jednokratnih financijskih sredstava udrugama proisteklim iz Domovinskog rata u 2024. godini.

Odluka o odabiru kandidata/kandidatkinja za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme u Gradu Vukovaru na radno mjesto: Radnik/ca za pomoć u kući za pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim i/ili osobama s invaliditetom

Rang lista kandidata/kandidatkinja prema ukupnom broju ostvarenih bodova - "Pokloni mi osmijeh IV" za radno mjesto: Radnik/ca za pomoć u kući za pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim i/ili osobama s invaliditetom

Ovo je dobar primjer inkluzivne prakse, a nadamo se da će se s istom nastaviti te proširiti i na druge gradove, po principu SPORT ZA SVE!

Vukovarsko-srijemska županija provodi anonimno online ispitivanje stava javnosti u funkciji procjene potencijala mobilnosti na području županije.

Upitnik možete ispiniti klikom na:  ANONIMNI ONLINE UPITNIK 

Dana 10.svibnja na platou ispred Radničkog doma, u sklopu VukovArt night-a održana je kreativna radionica za djecu „Mladi umjetnici“. Djeca su svoj doprinos događanju u našem gradu pridonijela kreativnim oslikavanjem šarolikih motiva.

Svijeću su podno njegove biste na Trgu Repiublike Hrvatske upalili pročelnici Darko Dimić i Kristina Bilić.

Korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar u okviru programa „Možemo i mi III“ uz pratnju voditelja sudjelovali su 09. i 10.05.2024. godine na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u atletici i Mitingu u združenoj atletici

Povjerenstvo za dodjelu jednokratnih financijskih sredstava udrugama za Osnaživanje civilnog društva u 2024. godini objavljuje javno izvješće o dodijeljenim jednokratnim financijskim sredstvima udrugama u 2024. godini.